Το παλιό ποδήλατο

null

Tα Χριστούγεννα του ’99 (Τα Χριστούγεννα προ νέας χιλιετίας), όταν ήμουν ακόμα 5 χρονών, είχα πάρει δώρο από τον Αη Βασίλη (τον γνωστό Άγιο Βασίλη που έχουμε όλοι στο σπίτι μας) ένα ποδήλατο. Είχα ενθουσιαστεί πάρα πολύ με αυτό το δώρο. Το επόμενο πρωί ξύπνησα απ’ τα χαράματα για να πάω βόλτα. Το κρατούσα μέχρι τη δευτέρα δημοτικού και μετά χώθηκε σε μια σκοτεινή γωνιά της αυλής.

Την Παρασκευή, όταν επέστρεψα από μάθημα, ήρθε ένα γειτονόπουλό μου, γύρω στα 8 και με παρακάλεσε να του το δώσω. Μάταια προσπάθησα να τον πείσω ότι ήταν πλέον σαράβαλο (Σκασμένα λάστιχα, τίγκα στην σκόνη και σκουριασμένο ως το κόκκαλο). Ο μικρός επέμενε να του το δώσω. “Δεν με νοιάζει, πώς είναι… Θα το φτιάξω”. Μόλις του είπα το εντάξει έβγαλε ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Ήρθε τρέχοντας στην αυλή και το βρήκε. Με δυσκολία κατάφερε να το βγάλει έξω από το σπίτι, αλλά ούτε στιγμή δεν έχασε το χαμόγελό του. Εγώ ήμουν σίγουρη οτι δεν θα κατάφερνε να το επιδιορθώσει (ήταν χάλια το ποδηλατάκι) και στο τέλος θα κατέληγε στα σκουπίδια.Χθες απόγευμα είδα τον μικρό καβάλα στο ποδήλατο, το οποίο ήταν σαν καινούριο, να κάνει βόλτες στη γειτονιά, μες την τρελή χαρά.

Αυτό το τόσο ασήμαντο για μένα αντικείμενο που ενώ μου είχε κρατήσει τόσα χρόνια συντροφιά, εγώ το είχα παρατήσει στο έλεός του για σχεδόν 10 χρόνια, έκανε ένα μικρό παιδί, τόσο ευτυχισμένο. Για μένα ήταν ένα σκουπίδι ενώ για τον μικρό ήταν σαν θησαυρός. Τα παιδιά δεν έχουν τόσες απαιτήσεις, για αυτό είναι πάντα πιο ευτυχισμένα από τους μεγάλους. Εμείς ζητάμε πολλά για αυτό και δεν είμαστε ποτέ ευτυχισμένοι.

Θα πρέπει να μας ικανοποιεί το παραμικρό, το κάθε μικρό πράγμα που μας κάνει να χαμογελάμε και να μην ζητάμε πολλά γιατί δεν θα μας δοθούν. Το ‘χα ξεχάσει αυτό. Ρε παιδιά, μήπως μεγάλωσα;

Advertisements

~ by Firebolt on June 1, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: