Δον Κιχώτης

Την Παρασκευή, πήγα να παρακολουθήσω θέατρο, κάτι που κάνω εξαιρετικά σπάνια, μιας και στη χώρα μου και ακόμα περισσότερο, στην πόλη μου, οι θεατρικές παραστάσεις μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Στα πλαίσια του διεθνούς φεστιβάλ “Κύπρια 2009“, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ανέβασε στο αμφιθέατρό μας μια διασκευή του αριστουργήματος του Μιγκέλ Θερβάντες “Δον Κιχώτης” σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καραχισαρίδη. Πρωταγωνιστούσαν ο Γιώργος Κιμούλης, ο Δημήτρης Πιατάς και η Κλειώ-Δανάη Οθωναίου και μαζί τους ήταν και άλλοι αξιόλογοι Έλληνες ηθοποιοί.

Η παράσταση ήταν εξαιρετική. Οι διάλογοι ήταν καλοδουλεμένοι, έδιναν γέλιο αλλά και ήταν γεμάτοι με μηνύματα ζωής για τους αποδέκτες. Η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου φοβερή και οι στίχοι της Αγαθής Δημητρούκα, την ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο. Για τους ηθοποιούς δεν έχω λόγια… Δίνουν όλοι ρέστα.
Ο “Δον Κιχώτης” με έκανε να ανακαλύψω τη ξεχωριστή μαγεία του θεάτρου. Το θέατρο έχει τη ζωντάνια και την στενή επαφή ηθοποιών-κοινού, που λείπει από τον κινηματογράφο. Εύχομαι να έχω σύντομα την ευκαιρία να παρακολουθήσω μια τέτοια θεατρική παράσταση…

Αποσπάσματα από τη παράσταση:

Advertisements

~ by Firebolt on September 20, 2009.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: