Μαθητικές Εκλογές

Εχτές, και ενώ στην Ελλάδα γινόταν ακόμα χαμός για τις εκλογές της Κυριακής, στο σχολείο μου κάναμε εκλογές για το μαθητικό συμβούλιο της τάξης και το κεντρικό συμβούλιο του σχολείου.

Είναι απίστευτο να συνειδητοποιείς οτι τα κόμματα έχουν διεισδύσει τόσο πολύ στα σχολεία. Είναι απαράδεκτο να βλέπεις δεκαεξάχρονα να κάνουν ολόκληρα σχέδια για το πενταμελές της τάξης τους, στο οποίο θα πρέπει να κυριαρχήσουν άτομα της ίδιας κομματικής παράταξης μαζί τους, ούτως ώστε να καταλάβουν και το κεντρικό μαθητικό, στη συνέχεια! Και ακόμα πιο απαράδεκτο είναι να ψηφίζεις άτομα που δεν το αξίζουν μόνο και μόνο, επειδή ανήκουν στην κομματική παράταξη που εσύ υποστηρίζεις! Στο κάτω κάτω, αυτοί θα υποστηρίζουν τα δικαιώματά σου στη διεύθυνση, αν δεν είναι άξιοι τι να τους κάνεις;

Είναι κρίμα ο φανατισμός να ξεκινά από τόσο νωρίς (επειδή, χλωμό το βλέπω να εξαλειφθεί εντελώς, τουλάχιστον να μην ξεκινά από την παιδική ηλικία και την εφηβεία) και να βλέπεις φίλους που υπό κανονικές συνθήκες ήταν αχώριστοι, να τσακώνονται για τα παλιοκόμματα! Και αργότερα, όταν το κόμμα τους επικρατήσει να πανηγυρίζουν λες και πήραν τις προεδρικές εκλογές! Να κατεβαίνουν στο σχολείο με σημαίες και λάβαρα, λες και παρευλαύνουν για καμιά εθνική επέτειο ή για την εργατική Πρωτομαγιά! Και το χειρότερο είναι ότι τα ίδια τα κόμματα το καλλιεργούν αυτό με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Έλεος, παιδιά, σοβαρευτείτε! Στο λύκειο είμαστε ακόμα!

Advertisements

~ by Firebolt on October 3, 2009.

2 Responses to “Μαθητικές Εκλογές”

  1. Τζιζαζ αυτό Εγω το πρωτοπαρατηρησα στο πανεπιστήμιο!! Συμβαίνει και στο σχολείο;; Δις ιζ ε καταστροφι

  2. Δυστυχώς, συμβαίνει και εδώ. Και σε λίγες εβδομάδες, που θα είναι οι Μαθητικές, θα έχουμε πάλι τα ίδια…

    Άτιμο πράγμα ο φανατισμός, και είναι ακόμα χειρότερος άμα τον εντοπίζεις στα σχολεία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: