5 χρόνια αφότου έδυσε ο “Helios”

Κυριακή 14 Αυγούστου 2005. Η τηλεόραση διακόπτει, ξαφνικά, το κανονικό της πρόγραμμα για να μεταδώσει μια είδηση. “Το αεροπλάνο Boeing 737-300 της Helios Airways, στην πτήση 522 από Λάρνακα προς Αθήνα, κατέπεσε στο Γραμματικό Αττικής”. Και εκεί, ο χρόνος σταμάτησε για την Κύπρο. Η αγωνία απλώθηκε σε όλο το νησί, που για λίγες ώρες ζει με το φόβο ότι μέσα στο αεροπλάνο βρισκόταν κάποιο δικό του πρόσωπο. Αργότερα, ο κατάλογος με τα ονόματα των 121 επιβατών της πτήσης ανακοινώνεται. Δε γλίτωσε κανένας.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το μαρτύριο για τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτών που έχασαν γονείς, αδέρφια, εγγόνια, συγγενείς, φίλους. Η τηλεόραση κράτησε το γεγονός αυτό πρώτη είδηση για κάποιες εβδομάδες. Μετά κάτι άλλο συνέβει και έκλεψε την προσοχή των Μ.Μ.Ε. Το δυστύχημα αυτό πέρασε, για πολλούς, στην ιστορία. Αλλά η ζωή για τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους, εκείνη την ημέρα, άλλαξε εντελώς. Έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Και από τότε παλεύουν για να βρουν το δίκιο τους. 5 χρόνια γυρίζουν από δικαστήριο σε δικαστήριο, για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτούς που έφταιξαν για αυτό το δυστύχημα. Και ακόμα πολεμούν, χωρίς αποτέλεσμα. Εντάξει, αυτό σίγουρα δε θα φέρει τους δικούς τους πίσω, ούτε θα αναπληρώσει την απώλεια τους, αλλά είναι καλό να τιμωρηθούν εκείνοι που πήραν στο λαιμό τους 121 ανθρώπινες ψυχές. Ίσως, έτσι, να οδηγηθούν και αυτές στη λύτρωση και να αναπαυθούν εν ειρήνη. Eίναι το ελάχιστο που οφείλουμε σαν κοινωνία, στους αδικοχαμένους αυτούς ανθρώπους και στους δικούς τους.

Αιωνία τους η μνήμη και υπομονή στους δικούς τους, που περνούν εδώ και πέντε χρόνια το δικό τους Γολγοθά.

Advertisements

~ by Firebolt on August 14, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: